LSV niko ne može da zaplaši

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 26. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV niko ne može da zaplaši

Novi Sad, 26. jul 2017 - Nepoznate osobe noćas su na ulazu Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu izlepile plakate i nalepnice organizacije SNP 1389.

LSV

Plakati su skinuti nakon što je na lice mesta izašla policija.

Nije prvi put da desničarski ekstremisti i dokazani fašisti, pripadnici organizacija čiji je rad već zabranjen ili tek treba da bude zabranjen, dolaze pred vrata LSV koja se protiv svih njih najsnažnije bori.

Na nijihovu žalost, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine nikoga nisu i ne mogu da zaplaše.

Na snimku sa sigurnosnih kamera se vidi da počinioci nisu skrivali lica, pa očekujemo da ih policija ubrzo identifikuje, ali i da jednako brzo budu identifikovani njihovi nalogodavci.

To je jedini način da se spreči da građani ne izlaze ponovo na u lice da bi zaustavili fašiste i huligane, koji sve češće dižu glavu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Ponedeljak, 16. 10. 2017. | Komentara: 0

Promene jezika su neminovne

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je navodna konačna „presuda“ Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) o rodno osetljivoj upotrebi jezika objavljena u pojedinim medijima samo početak pritiska na javnost zbog Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 10. 2017. | Komentara: 0

Nekažnjavanje krivaca je kazna za žrtve

Činjenica da ni posle deset godina nema kazne za neonaciste koji su napali antifašističku kolonu u Novom Sadu šalje jasnu poruku da u ovoj zemlji napad na antifašiste može proći bez kazne.
Saopštenja | Nedelja, 15. 10. 2017. | Komentara: 0

Unaprediti položaj slepih osoba

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas obeležava Međunarodni dan slepih i slabovidih osoba. Naše društvo mora tražiti odgovarajuća rešenja za bolji položaj slepih osoba. Zakonska rešenja u oblasti zaštite prava osoba sa invaliditem su dobra, ali se ne poštuju adekvatno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook