LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 26. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

Novi Sad, 26. septembar 2019 - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, u kojoj su bili predsednik LSV Nenad Čanak, sekretar za međunarodnu saradnju LSV Aleksandar Jovanović i članica Sekretarijata za međunarodnu saradnju LSV Dejana Đurđević, učestvovala je na sastanku evropske političke partije Evropska slobodna alijansa (EFA) i Radne grupe za centralnu Evropu koji je održan u Slovačkoj.

LSV

LSV je punopravna članica Evropske slobodne alijanse i, od prošle godine, jedan od osnivača centralnoevrposke grupe koja okuplja političke partije koje se bore za pravo na samoopredeljenje na teritoriji centralne Evrope. 

Tema sastanka održanog u slovačkom gradu Komárnu bila je reforma regionalne politike Evropske unije i poboljšanje saradnje između stranaka na regionalnom nivou. Sastanku su, takođe, prisustvovali visoki funckioneri Katalonije i Flandrije. LSV je jedina politička stranka u Srbiji koja promoviše pravo na samoopredeljenje, ravnopravnost i decentralizaciju. 

- Regionalna saradnja između političkih partija centralnoevropske grupe i regionalnih institucija pomoći će nam da promovišemo političku, ekonomsku, socijalnu i kulturnu demokratiju u Vojvodini. Vojvodina, takođe, može da se pohvali time što je jedna od retkih evropskih regija sa uređenim zakonima o pravima nacionalnih manjina. Sve to ide u prilog viđenju Vojvodine kao proevropske regije - izjavio je Jovanović. 

Kako je na dnevnom redu sastanka bila i međusobna podrška i bolja vidljivost evropskih političkih partija širom Evrope, LSV je dobila podršku u kampanji i sprovođenju izbora koji su zakazani za proleće sledeće godine. Očekujemo posete drugih regionalnih stranka koje se susreću sa sličnim izazovima. Iz ovakve saradnje, proisteći će jedinstvena politička opcija koju ćemo ponuditi našim glasačima. 

Sekretarijat za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava pod senkom izostanka lustracije u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije zadovoljna nivoom poštovanja ljudskih prava u Republici Srbiji. Država čini veoma malo da se u ovoj oblasti postigne pozitivan pomak.
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.
Saopštenja | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Danas je svetski dan mog zdravlja!

U toku godine se različiti datumi obeležavaju kao „Svetski dan“, „Međunarodni dan“ (nastavite niz)... ono što ostaje posle toga je svakodnevna borba za ostvarivanje prava i zaštita od bolesti. Preventiva donosi uštedu troškova pregleda, različitih testova, biopsija, sekundarnih oboljenja. Zbog toga je o bolestima i načinima za njihovo sprečavanje važno govoriti svaki dan, 365 puta godišnje!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook