LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 26. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

Novi Sad, 26. septembar 2019 - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, u kojoj su bili predsednik LSV Nenad Čanak, sekretar za međunarodnu saradnju LSV Aleksandar Jovanović i članica Sekretarijata za međunarodnu saradnju LSV Dejana Đurđević, učestvovala je na sastanku evropske političke partije Evropska slobodna alijansa (EFA) i Radne grupe za centralnu Evropu koji je održan u Slovačkoj.

LSV

LSV je punopravna članica Evropske slobodne alijanse i, od prošle godine, jedan od osnivača centralnoevrposke grupe koja okuplja političke partije koje se bore za pravo na samoopredeljenje na teritoriji centralne Evrope. 

Tema sastanka održanog u slovačkom gradu Komárnu bila je reforma regionalne politike Evropske unije i poboljšanje saradnje između stranaka na regionalnom nivou. Sastanku su, takođe, prisustvovali visoki funckioneri Katalonije i Flandrije. LSV je jedina politička stranka u Srbiji koja promoviše pravo na samoopredeljenje, ravnopravnost i decentralizaciju. 

- Regionalna saradnja između političkih partija centralnoevropske grupe i regionalnih institucija pomoći će nam da promovišemo političku, ekonomsku, socijalnu i kulturnu demokratiju u Vojvodini. Vojvodina, takođe, može da se pohvali time što je jedna od retkih evropskih regija sa uređenim zakonima o pravima nacionalnih manjina. Sve to ide u prilog viđenju Vojvodine kao proevropske regije - izjavio je Jovanović. 

Kako je na dnevnom redu sastanka bila i međusobna podrška i bolja vidljivost evropskih političkih partija širom Evrope, LSV je dobila podršku u kampanji i sprovođenju izbora koji su zakazani za proleće sledeće godine. Očekujemo posete drugih regionalnih stranka koje se susreću sa sličnim izazovima. Iz ovakve saradnje, proisteći će jedinstvena politička opcija koju ćemo ponuditi našim glasačima. 

Sekretarijat za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine Saopštenja | Utorak, 14. 07. 2020. | Komentara: 0

LSV slavi 30 godina borbe za Vojvodinu i modernu Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava trideset godina od osnivanja. 
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak čestitao Đukanoviću 13. juli, Dan državnosti Crne Gore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas, povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore telegram čestitke predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook