LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 26. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV očekuje podršku prijateljskih stranaka iz EU na predstojećim izborima

Novi Sad, 26. septembar 2019 - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, u kojoj su bili predsednik LSV Nenad Čanak, sekretar za međunarodnu saradnju LSV Aleksandar Jovanović i članica Sekretarijata za međunarodnu saradnju LSV Dejana Đurđević, učestvovala je na sastanku evropske političke partije Evropska slobodna alijansa (EFA) i Radne grupe za centralnu Evropu koji je održan u Slovačkoj.

LSV

LSV je punopravna članica Evropske slobodne alijanse i, od prošle godine, jedan od osnivača centralnoevrposke grupe koja okuplja političke partije koje se bore za pravo na samoopredeljenje na teritoriji centralne Evrope. 

Tema sastanka održanog u slovačkom gradu Komárnu bila je reforma regionalne politike Evropske unije i poboljšanje saradnje između stranaka na regionalnom nivou. Sastanku su, takođe, prisustvovali visoki funckioneri Katalonije i Flandrije. LSV je jedina politička stranka u Srbiji koja promoviše pravo na samoopredeljenje, ravnopravnost i decentralizaciju. 

- Regionalna saradnja između političkih partija centralnoevropske grupe i regionalnih institucija pomoći će nam da promovišemo političku, ekonomsku, socijalnu i kulturnu demokratiju u Vojvodini. Vojvodina, takođe, može da se pohvali time što je jedna od retkih evropskih regija sa uređenim zakonima o pravima nacionalnih manjina. Sve to ide u prilog viđenju Vojvodine kao proevropske regije - izjavio je Jovanović. 

Kako je na dnevnom redu sastanka bila i međusobna podrška i bolja vidljivost evropskih političkih partija širom Evrope, LSV je dobila podršku u kampanji i sprovođenju izbora koji su zakazani za proleće sledeće godine. Očekujemo posete drugih regionalnih stranka koje se susreću sa sličnim izazovima. Iz ovakve saradnje, proisteći će jedinstvena politička opcija koju ćemo ponuditi našim glasačima. 

Sekretarijat za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine Saopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook