LSV osuđuje napad na Kseniju Radovanović

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napad na Kseniju Radovanović

Novi Sad, 10. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na aktivistkinju inicijative „Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović, koji se dogodio na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

LSV

U našem društvu se svi, deklarativno, zalažu za toleranciju i nenasilno društvo, ali nam svakodnevni incidenti ukazuju na veoma loše tendencije.

Napad na Kseniju Radovanović alarm je za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde.

Osmog marta su svi govorili o pravima žena. Istog dana je napadnuta osoba koja se snažno zalaže za istinske vrednosti tolerantnog društva.

Tolerancija mora poraziti netoleranciju. To je veliki zadatak svih nas. 
                                   
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIz medija | Nedelja, 16. 06. 2019. | Komentara: 0

Intervju Milivoj Bešlin: Istorijsku istinu ne bi trebalo da utvrđuje sud

"Svedočim pred Višim sudom u Valjevu. Tužiteljka se žalila na rešenje o rehabilitaciji. Sudija je korektan i profesionalan. Iako me satima ispituje, često i na okolnosti koje nisu relevantne ili se meni tako čini, trudi se da pokaže širinu. Advokat predlagača Kalabićeve rehabilitacije u jednom trenutku me pita mislim li zaista da su svedoci 1945. pred Državnom komisijom mogli da se sećaju šta se dogodilo dve ili tri godine ranije", počinje priču o svom svedočenju u procesu za rehabilitaciju Nikole Kalabića istoričar Milivoj Bešlin.
Saopštenja | Nedelja, 16. 06. 2019. | Komentara: 0

Gradonačelnik Janjić da kaže zašto još nema zdrave pijaće vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da pogleda kalendar koji se nalazi u njegovom kabinetu. Janjić će lako primetiti da je 16. jun, a to može da ga podseti na izjavu koju je dao 8. maja.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook