LSV osuđuje ratnohuškačku retoriku Nikolića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV osuđuje ratnohuškačku retoriku Nikolića

NOVI SAD, 27. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje i sa velikom zabrinutošću posmatra najnovije istupe Tomislava Nikolića u vezi sa događajima u susednoj Bosni i Hercegovini.
 
LSV 
 
Tvrdnjom da je referendum pokazao „volju građana“ i da ne bi trebalo da ostane „mrtvo slovo na papiru“, Nikolić je još jednom Srbiju i njene građane osramotio i izložio ih riziku, pridružujući se svojim stavom najekstremnijim delovima našeg društva.

Poručujemo Tomislavu Nikoliću, ako je legalne odluke najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima koji se organizuju na delu državne teritorije, onda LSV predlaže da sličnu praksu uvedemo i u Srbiji.

Predlažemo da se u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju, rekli smo i tada, sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije od pre tri godine, o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude naš glavni grad. Ako se jedna praksa primenjuje i hvali u susednoj državi, predlažemo da je mi uvedemo i u našoj. Verujemo da će Tomislav Nikolić s radošću dočekati naš predlog.

Takođe, LSV oštro osuđuje ratnohuškačku retoriku Tomislava Nikolića, zbog toga što je susedne i suverene države nazvao u svom istupu, „srpskim zemljama“. Naši susedi imaju svoja međunarodno priznata imena, a retorika o „srpskim zemljama“ je bila deo ratne politike koju je Nikolić podržavao i u kojoj je aktivno učestvovao i koju ovakvim svojim izjavama, čini se, ponovo priziva.

Zabrinutost i dizanje glasa protiv je najmanje što u ovakvoj situaciji možemo da učinimo.


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook