LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poklonila je gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima paket za prvu pomoć protiv komaraca, saopštila je danas ta stranka i optužila gradsku vlast da gradjane drži „kao taoce svoje nesposobnosti i neodgovornosti“.

LSV
 
- U paketu se nalazi sve ono što stanovnici Zrenjanina i okolnih sela moraju svakodnevno da kupuju jer ne mogu da se odbrane od komaraca. Samo je sve upotrebljeno i potrošeno ne bi li gradski čelnici shvatili na šta gradjani moraju da troše novac, koji i bez toga nemaju - piše u saopštenju.
 
Dodaje se da se gradjani svakodnevno javljaju i žale na ogroman broj komaraca u Zrenjaninu, zbog čega je „bukvalno nemoguće sedeti napolju u večernjim satima“.
 
- Kvalitet života naših sugradjana je osetno umanjen, dok je zbog neadekvatne borbe protiv komaraca posebno ugroženo zdravlje dece. Najezda komaraca izaziva opasnost od prenošenja raznih virusa i zaraza medju kojima ima i onih koji su opasni po život. Situacija je alarmantna, a nekontrolisana pojava komaraca nepovoljno utiče ne samo na ljude nego i na domaće životinje - ocenjuje se u saopštenju.
 
Optužili su gradske čelnike da ne čine ništa da spreče najezde komaraca i obezbede elementarne uslove za život u gradu u 21. veku.
 
- Njihova bahatost i neodgovornost na svakom zadatku dobijaju jedan novi nivo. Pitamo se sada već da li su sposobni da učine bilo šta korisno za naš grad, jer Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu, vazduh je zagadjen, gradom se širi neprijatan miris, a sada vidimo da ne mogu da odbrane grad ni od komaraca - navodi se u saopštenju.
 (SzILSV, 24.07.2019)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook