LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV poklonio gradonačelniku Zrenjanina paket za prvu pomoć protiv komaraca

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poklonila je gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima paket za prvu pomoć protiv komaraca, saopštila je danas ta stranka i optužila gradsku vlast da gradjane drži „kao taoce svoje nesposobnosti i neodgovornosti“.

LSV
 
- U paketu se nalazi sve ono što stanovnici Zrenjanina i okolnih sela moraju svakodnevno da kupuju jer ne mogu da se odbrane od komaraca. Samo je sve upotrebljeno i potrošeno ne bi li gradski čelnici shvatili na šta gradjani moraju da troše novac, koji i bez toga nemaju - piše u saopštenju.
 
Dodaje se da se gradjani svakodnevno javljaju i žale na ogroman broj komaraca u Zrenjaninu, zbog čega je „bukvalno nemoguće sedeti napolju u večernjim satima“.
 
- Kvalitet života naših sugradjana je osetno umanjen, dok je zbog neadekvatne borbe protiv komaraca posebno ugroženo zdravlje dece. Najezda komaraca izaziva opasnost od prenošenja raznih virusa i zaraza medju kojima ima i onih koji su opasni po život. Situacija je alarmantna, a nekontrolisana pojava komaraca nepovoljno utiče ne samo na ljude nego i na domaće životinje - ocenjuje se u saopštenju.
 
Optužili su gradske čelnike da ne čine ništa da spreče najezde komaraca i obezbede elementarne uslove za život u gradu u 21. veku.
 
- Njihova bahatost i neodgovornost na svakom zadatku dobijaju jedan novi nivo. Pitamo se sada već da li su sposobni da učine bilo šta korisno za naš grad, jer Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu, vazduh je zagadjen, gradom se širi neprijatan miris, a sada vidimo da ne mogu da odbrane grad ni od komaraca - navodi se u saopštenju.
 (SzILSV, 24.07.2019)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook