LSV pomaže trudnicama

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

LSV pomaže trudnicama

NOVI SAD - List Press u današnjem broju objavljuje reagovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine na njihov tekst pod naslovom „LSV ne pomaže trudnice". U reagovanju Jasmine Nikčević, članice Foruma žena i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada, navodi se da je Liga u poslednjih nekoliko godina uradila mnogo za trudnice.

LSV Forum zena

- Prošle godine smo za sat vremena u centru grada sakupili hiljadu potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Iz Novog Sada je krenula ta inicijativa koja sada širom Vojvodine donosi rezultat - navela je Nikčevićeva. Dodala je da je nemoguće porediti slučajeve Novog Sada i Beograda kada je reč o besplatnom prevozu za trudnice.

- Trebalo bi da znate da grad Beograd sa 50 odsto subvencioniše gradski prevoz, a Novi Sad čak deset puta manje. GSP u našem gradu funkcioniše po tržišnim principima, od naplate karata. Bilo bi još bolje da se svi građani voze besplatno, ali samo ako grad može da nađe novac da to i omogući. Dakle, mi smo za to da se omogući ono što je realno - zaključuje Nikčevićeva.

(BILSV, 26. 11. 2011.)Izjave | Subota, 05. 12. 2020. | Komentara: 0

Marton: Razgovarati, ali ne vređati

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da poziv doktora Radeta Panića predsedniku Aleksandru Vučiću na TV duel vidi kao želju za razgovorom o stanju zdravstvenog sistema u vremenu opasne epidemije.
Saopštenja | Subota, 05. 12. 2020. | Komentara: 0

Nećemo više da gledamo kako nam Rusi vade naftu za sitne pare - revidirajte sporazum

Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da objavljen podatak da je Naftna industrija Srbije ubedljivo najprofitabilnija kompanija u Srbiji mora konačno inicirati reviziju Energetskog sporazuma koji je Srbija napravila sa ruskom kompanijom Gaspromnjeft, a na štetu njenih građana.
Iz medija | Subota, 05. 12. 2020. | Komentara: 0

Oštar zaokret prema teokratskoj državi gura Crnu Goru u tzv. srpski svet

Klerikalizacija Crne Gore gura zemlju, koja je vodila u evropskim integracijama, u položaj srednjovekovne zatucanosti. Mislim da je to izuzetno loša poruka i neće pomoći ni novoj vladi ni crnogorskom društvu u celini da se punim kapacitetom suoči sa nizom izazova koji su pred svima nama - od medicinskih, političkih, a ne isključujem ni vojne, rekao je u intervjuu za „Vikend novine“ predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook