LSV posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 07. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine postala je i zvanično posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza (EFA), što je odlična pozicija za jedna politička organizacija države koja nije članica EU, izjavio je Sekretar za međunarodnu saradnju LSV  Aleksandar Jovanović. Prema njegovim rečima, za zahtev LSV glasalo je 28 članica, jedna je bila sudržana, dok niko nije bio protiv.

LSV

- Uspeh koji je postigla LSV unutar EFA, veliki je uspeh za stranku koja postoji 30 godina promovišući evropske vrednosti, a koje su prepoznate i potvrđene ovom odlukom. Ovo je priznanje za doslednu politiku koja se temelji na antifašizmu kao i borbi protiv svih oblika šovinizma i ksenofobije, a zalažući se za ljudska i demokratska prava, kao i za: Evropu regiona, kulturni identitet, prava nacionalnih zajednica i socijalno ekonomska pitanja – rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, položaj koji je LSV zauzela u toj organizaciji potvrđuje da uz prijatelje, ima i partnere sa kojima stranka deli isti sistem vrednosti, kao i da je novim statusom LSV došla u poziciju da zajedno sa njima rešava mnoge probleme koji se nalaze na evropskom putu Srbije, ali i samom položaju Vojvodine unutar države i njenom autonomijom.

LSV je 2015. godine podnela kandidaturu za partnera u EFA koju čini više desetina političkih partija i koja zajedno sa Zelenima čini poslaničku grupu u Evropskom parlamentu, da bi godina dana kasnije bilo potvrđeno članstvo, a 2018. je i formalno podnela zahtev za status posmatrača koji joj je potvrđen.

Članstvo LSV u EFA omogući će Ligi da pomogne Srbiji u evropskim integracijama kroz Evropski parlament.

(SzILSV, 07.03.2019)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook