LSV posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 07. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine postala je i zvanično posmatrač unutar Evropskog slobodnog saveza (EFA), što je odlična pozicija za jedna politička organizacija države koja nije članica EU, izjavio je Sekretar za međunarodnu saradnju LSV  Aleksandar Jovanović. Prema njegovim rečima, za zahtev LSV glasalo je 28 članica, jedna je bila sudržana, dok niko nije bio protiv.

LSV

- Uspeh koji je postigla LSV unutar EFA, veliki je uspeh za stranku koja postoji 30 godina promovišući evropske vrednosti, a koje su prepoznate i potvrđene ovom odlukom. Ovo je priznanje za doslednu politiku koja se temelji na antifašizmu kao i borbi protiv svih oblika šovinizma i ksenofobije, a zalažući se za ljudska i demokratska prava, kao i za: Evropu regiona, kulturni identitet, prava nacionalnih zajednica i socijalno ekonomska pitanja – rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, položaj koji je LSV zauzela u toj organizaciji potvrđuje da uz prijatelje, ima i partnere sa kojima stranka deli isti sistem vrednosti, kao i da je novim statusom LSV došla u poziciju da zajedno sa njima rešava mnoge probleme koji se nalaze na evropskom putu Srbije, ali i samom položaju Vojvodine unutar države i njenom autonomijom.

LSV je 2015. godine podnela kandidaturu za partnera u EFA koju čini više desetina političkih partija i koja zajedno sa Zelenima čini poslaničku grupu u Evropskom parlamentu, da bi godina dana kasnije bilo potvrđeno članstvo, a 2018. je i formalno podnela zahtev za status posmatrača koji joj je potvrđen.

Članstvo LSV u EFA omogući će Ligi da pomogne Srbiji u evropskim integracijama kroz Evropski parlament.

(SzILSV, 07.03.2019)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook