LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 12. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku makedonskih poslanika o promeni imena zemlje

Novi Sad, 12. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku poslanika makedonskog Sobranja da prihvate amandmane na Ustav Makedonije kojim se ime zemlje menja u Republika Severna Makedonija.

LSV

Pozitivna odluka više od dve trećine poslanika Sobranja predstavlja finalizaciju Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja o kanačnom rešavanju spora oko imena Makedonije.

Poslednji korak u cilju konačnog sprovođenja dogovora sa Prespe biće njegova ratifikacija u grčkoj skupštini.

Sinoćnje vesti iz Skoplja ohrabruju i iznova pokazuju da je jedini put, koji zemlje Balkana moraju da slede, politika dobrosusedske saradnje i sporazumevanja.

Makedoniji se sada otvaraju vrata bržim evroatlantskim integracijama koje će omogućiti stabilnost, bezbednost, ali i ekonomski napredak zemlje.

LSV poziva i sve druge političke aktere u regionu da sa strane ostave podele i iracionalnu politike mržnje, te da se posvete radu na stvaranju mirnog i prosperitnog regiona.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook