LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

Novi Sad, 27. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja rezultate izbora za Evropski parlament i smatra da će pred novim poslanicima biti veliki posao daljeg napretka Evropke unije.

Posebno je bitno istaći veliku izlaznost građana i njihovu spremnost da učestvuju u stvaranju bolje budućnosti EU.

LSV
 
Ekstremna desnica, koja ima velike simpatije među delom građana Srbije, doživela je određeni porast u broju poslanika, ali je zapravo doživela veliki poraz i razočaranje. Građani EU su pokazali spremnost da se odupru ekstremnoj desnici i populistima, koji svoje političke ambicije kriju iza tzv. evroskepticizma. 

Evropski slobodni savez (EFA), čiji je LSV član, zabeležio je veliki uspon. Najveći u svojoj istoriji! Škotska nacionalna partija je osvojila polovinu poslanika iz Škotske, Katalonska republikanska levica pobedila je u Kataloniji i ostala na istom broju poslanika. Uspeh su zabeležile u članice EFA u Francuskoj, Belgiji, Letoniji, Baskiji i Velsu.

Uspeh EFA još je značajniji kada se istakne da je zajednička lista ovog političkog saveza sa partijama iz porodice Zelenih osvojila oko 70 mandata u Evropskom parlamentu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine izražava nadu da će rezultat demokratskih i proevropskih stranaka pozitivno uticati i na politiku proširenja, te da će i vlasti Republike Srbije i celog regiona uspešno sarađivati sa budućim nosiocima vlasti u inistitucijama Evropske unije.

Nadamo se da će u narednom ciklusu izbora za Evropski parlament i naša država imati mogućnost izbora svojih poslanika, naravno kao članica Evropske unije.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook