LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 01. 2021. | Komentara: 0

LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

Novi Sad, 24. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast i „pravu“ opoziciju u Srbiji da zajedno osude jučerašnju policijsku represiju nad demonstrantima u mnogim gradovima Ruske Federacije.

LSV

Stotine hiljada demonstranata u Moskvi i drugim gradovima okupilo se juče da bi zatražili puštanje na slobodu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je uhapšen po povratku iz Nemačke, gde se lečio od atentata nervnim agensom „Novičok“. Ruske policijske snage brutalno su napale demonstrante. Uhapšeno je gotovo 4.000 demonstranata, a stotine građana je brutalno prebijeno.

LSV se nada da se i vlast i samoproklamovana „prava“ opozicija u Srbiji zalažu za poštovanje demokratskih i civilizacijskih tekovina i da će svojim apelom vlastima u Moskvi pomoći u prevazilaženju sadašnje situacije u Rusiji i sprečavanju daljih represivnih mera.  

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook