LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Najave | Petak, 13. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

Novi Sad, 14. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će građani i građanke ovog vikenda moći da potpišu inicijativu LSV u vojvođanskim gradovima i opštinama pročitajte u posebnom dokumentu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Ponedeljak, 25. 07. 2016. | Komentara: 0

Odupreti se pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je danas da Srbija treba da se odupre pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu. Kako je preneo list Blic, Čanak je na svom tviter nalogu još upitao koliko će da nas košta ta vojna baza, kao i da li će Srbija uspeti da se odupre stvaranju stranih vojnih baza na svojoj teritoriji.
Događaji | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Eliades o podršci Kipra evrointegracijama Srbije

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kipra u Beogradu Konstantinosom Eliadesom (Constantinos Eliades). Marinika Tepić ukazala je na značajnu ekonomsku saradnju koja je u fokusu saradnje dve zemlje i posebno istakla zadovoljstvo što je na međuvladinom nivou 2013. godine potpisan i potvrđen Memorandum o razumevanju između Kipra i Srbije. Takođe, navela je da je neophodno da se saradnja dve države intenzivira i da se unapredi saradnja na međuparlamentarnom nivou.

Saopštenja | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude Stepincu

NOVI SAD, 22. jul - LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude nadbiskupu Alojziju Stepincu kao još jedan opasan revizionistički potez koji ne doprinosi kulturi suživota i politici pomirenja u regionu. Skandalozno je i čisto političko obrazloženje zagrebačkog Županijskog suda o tome da je reč o “ispunjavanju volje kardinala Stepinca”. Sud koji sebe naziva u obrazloženju slobodnim, čini se da je jedino bio slobodan od utvrđenih istoriografskih znanja o prošlosti i elementarne etike.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook