LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Najave | Petak, 13. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

Novi Sad, 14. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će građani i građanke ovog vikenda moći da potpišu inicijativu LSV u vojvođanskim gradovima i opštinama pročitajte u posebnom dokumentu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine sutra će odlučivati o najavljenom rebalansu pokrajinskog budžeta. Prema predloženoj preraspodeli sredstava pokrajinska kasa biće za 1,59 milijardi dinara veća nego što je projektovano za ovu godinu. Izvori dodatnih sredstva u budžetu su, između ostalog, preneta sredstava iz prethodnih godina, kao deo prihoda Razvojnog fonda Vojvodine, što se, uz povećanje deficita, posebno našlo na meti kritika opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine, javlja RTV.
Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV osuđuje ratnohuškačku retoriku Nikolića

NOVI SAD, 27. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje i sa velikom zabrinutošću posmatra najnovije istupe Tomislava Nikolića u vezi sa događajima u susednoj Bosni i Hercegovini. Tvrdnjom da je referendum pokazao „volju građana“ i da ne bi trebalo da ostane „mrtvo slovo na papiru“, Nikolić je još jednom Srbiju i njene građane osramotio i izložio ih riziku, pridružujući se svojim stavom najekstremnijim delovima našeg društva.
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

Ojačati lokalnu i pokrajinsku vlast

ZRENJANIN –  Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedavna najava izmene Zakona o finanansiranju lokalnih samouprava, kojom bi se omogućilo da prihodi od poreza na zarade u većoj meri ostaju u republičkom Budžetu još je jedan atak na, ionako, slabašnu lokalnu samoupravu u Republici Srbiji, istakao je odbornik  Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanin Aleksandar Marton. On je na konferenciji za novinare ocenio da ta najava predstavlja još jednu kocku u mozaiku stroge centralizacije koja apsolutno dominira našom državom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook