LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
digni glavu 01digni glavu 02digni glavu 03digni glavu 04digni glavu 05digni glavu 06
Najave | Petak, 13. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

Novi Sad, 14. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će građani i građanke ovog vikenda moći da potpišu inicijativu LSV u vojvođanskim gradovima i opštinama pročitajte u posebnom dokumentu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Petak, 21. 10. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad konačno vojnom paradom slavi Dan oslobođenja

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada predstojeći Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.
Izjave | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Reforme sprovoditi da bi građani živeli bolje, a ne radi članstva u EU

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Marinika Tepić i bugarski ambasador u Srbiji Radko Vlajkov ocenili su danas da reforme u društvu treba sprovoditi da bi gradjani Srbije živeli bolje, a ne samo radi članstva u Evropskoj uniji. U saopštenju Skupštine Srbije navedeno je da su Tepić i Vlajkov razgovarali danas u Beogradu o procesu evropskih integracija Srbije i podršci Bugarske evropskom putu Srbije.
Događaji | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Pet sati u parlamentu tražila da ministar odgovori na pitanje!

Vlada Republike Srbije nije usvojila amandman LSV na Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, ali je usvojila amandman poslanika SNS Aleksandra Martinovića kojim se traži isto što i amandmanom LSV - da nema diskriminacije predbolonjskih magistranata i doktoranada. Tim povodom narodna poslanica LSV Marinika Tepić je od resornog ministra zatražila da objasni zašto je promenio svoj stav u odnosu na načelnu raspravu tokom koje je isticao da ne postoji zakonski osnov da i oni budu obuhvaćeni produženjem roka studiranja. Posle petosatne rasprave i tri insistiranja poslanice LSV, ministar je konačno dao nekakav odgovor!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook