LSV samostalno na izbore u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

LSV samostalno na izbore u Vojvodini

BEOGRAD – Narodna poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov potvrdila je danas za Press da će Liga na predstojećim pokrajinskim izborima nastupiti samostalno.

Aleksandra Jerkov

– Izlazimo sami jer ne pronalazimo stranku sa kojom bi smo mogli biti u predizbornoj koaliciji. Naši stavovi o autonomiji ne poklapaju se sa drugim strankama – navela je ona. Prema rečima Jerkove, iako će na republičkim izborima nastupiti u koaliciji sa Demokratskom strankom, na pokrajinskim izborima samostalni izlazak je ujedno i prilika da se testira koliko ima glasača koji podržavaju stavove LSV o autonomiji Vojvodine.

A komentarišući najavu Lige da na parlamentarnim izborima učestvuje na listi sa DS-om, Jerkova je juče za Politiku objasnila da broj mandata u republičkom parlamentu koji će pripasti ligašima nije unapred određen, ali je jasno definisan.

– Pošto će LSV izaći samostalno na pokrajinske izbore, kao i na lokalne, onaj broj glasova koji osvoji u Vojvodini, računaće se kao ulog na republičkom nivou – navela je Jerkova. Ona je rekla da će na osnovu toga posle izbora biti izračunato koliko mandata od onoga što je osvojila zajednička lista dobija LSV, dodajući da je tako bilo i prošli put.

– Prednost lige je što imamo gde da izmerimo našu snagu – kazala je portparolka LSV-a. Govoreći o (ne)prihvatljivim partnerima na toj budućoj zajedničkoj listi sa DS-om, ona je kazala da su Ligi prihvatljivi svi oni koji mogu da se slože sa programom koji je zajednički za LSV i DS, a to je neodustajanje od evropskog puta i napredovanje u evropskim integracijama. Ali ko će tu biti, kako dodaje Jerkova, zavisi od DS-a. Neprihvatljivi partneri su oni koji se protive takvom programu: SRS, SNS, DSS, NS....

(BILSV, 01. 03. 2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook