LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Ona je na konferencij za novinare navela da su poljoprivrednici u veoma lošem položaju uprkos najavama privrednika i zvaničnika vlade da je poljoprivreda jedna od šansi da Srbija izađe iz krize.

"Poljoprivrednici u Srbiji dobijaju mnogo manje subvencije nego poljoprivrednici u zemljama u regionu, što rezultira manjom produktivnošću i lošijim uslovima rada. Situacija je takva da svake godine imamo sve manje i manje registrovanih poljoprivrednih domaćinstava i smatramo da bi ovaj dodatni namet doveo do pogoršanja loše situacije i prouzrokovao još veće smanjenje broja poljoprivrednih domaćinstava " navela je Jerkova.

Traktor nije luksuz, već sredstvo za rad

Aleksandra Jerkov ističe da traktori nisu luksuz niti prevozno sredstvo poput automobila, već sredstvo za rad, zbog čega se ni njihova registracija ne može tretirati kao registracija automobila i meriti po "kubikaži".

"Procena je da naši poljoprivrednici poseduju oko 64.000 traktora, koji rade u 242.000 registorvanih poljoprivrednih domaćinstava i smatramo da ovaj namet koji državi ne obezbeđuje mnogo priliva u budžet, a poljoprivrednicima predstavlja zaista veliki trošak, mora i može da bude ukinut " navela je Jerkova. Dodala je da LSV nije protiv toga da se i  dalje obavljaju tehnički pregledi traktora, kao što je bio slučaj i ranije

"Zbog toga ćemo mi u više od 200 vojvođanskih mesta kroz  razgovor sa poljoprivrednicima zahtevati njihovu podršku za skidanje ovog dodatnog troška " navela je Jerkova dodajući da će zatim inicijativa sa potpisima biti odneta u Ministarstvo poljoprivrede i u MUP, koji je nadležan za registraciju vozila.

(BILSV, 08. 04. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook