LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD, 20. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti što širu podršku u inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatog kao Zakon o lustraciji) na još deset godina i momentalnom početku njegove primene.

LSV

Tu podršku ću lično zatražiti od svih političkih stranaka, ali i predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i Vlade Republike Srbije Ivice Dačića, jer je upravo suočavanje Srbije sa svojom prošlošću važan korak na njenom evropskom putu.
Izostanak lustracije nas je definitivno vratio u mračne devedesete godine prošlog veka. O tome svedoče crni spiskovi sa imenima nevladinih organizacija i medija, napadi i hvalisanja paljenjem zastave AP Vojvodine, prebiranje po nečijoj nacionalnoj pripadnosti u pojedinim nedeljnicima, pretnje političkim neistomišljenicima ili etiketiranje i progon u tabloidima.
Po istoj ideološkoj matrici se uništava ili radi na uništenju Razvojne banke Vojvodine, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio televizije Vojvodine, višejezičnosti i multietničnosti kao dela identiteta AP Vojvodine, autonomije Vojvodine pa čak i samog njenog imena.
Po istom tom principu se radi na prekrajanju istorije o Drugom svetskom ratu i izjednačavanju boraca protiv fašizma sa saradnicima okupatora u Srbiji.
Srbija mora konačno da se da se suoči sa svojim problemima i počne da ih rešava.
Ukoliko lustracija izostane, organizovane zabranjene i nezabranjene horde koje danas skandiraju „Nož, žica, Srebrenica“ i čeznu da Srbija bude ruska provincija smatraće da imaju puno pravo da krenu u fizički obračun sa svima koje su stavili na neki svoj crni spisak.


Zamenik predsednika
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešSaopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook