LSV u Novom Bečeju jedina ostala u opoziciji, sve ostale partije su na vlasti sa SNS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

LSV u Novom Bečeju jedina ostala u opoziciji, sve ostale partije su na vlasti sa SNS

Novi Sad, 01. decembar 2018 - Ono što je oduvek  tvrdila Liga socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju, juče  je na Skupštini opštine Novi Bečej potvrđeno. Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska radikalna stranka su sada zvanično u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

LSV

LSV ne želi  da učestvuje u  unutarstranačkim brakorazvodnim parnicama drugih partija. Ne možemo da podržimo nijednu opciju koja se zaklinje i krije iza Aleksandra Vučića. Da li je bilo nekih kriminalnih radnji i štete koji su na Skupštini opštine Novi Bečej pominjani  odlučiće nadležni organi, to nisu stvari kojima LSV u ovom trenutku treba da se bavi.

Ono što je zbog okolnosti koje su pratile slučaj ostavke predsednika SO Novi Bečej Mirjana Jakšića iz SNS ostalo u drugom planu je za nas mnogo važnije, a to je izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine.

Planiran budžet za kapitalna ulaganja na prihodnoj strani  je bio negde oko 1.200.000.000 a na kraju smo stigli na samo nešto  više od 500.000.000 što stanovnike opštine svakako treba da zabrine.

Na rashodnoj strani  od planiranih 490.000.000 utrošeno je  110.000.000 što znači da je u kapitalne projekte  uloženo samo 20%. To je strašno i pogubno  za Novobečejce. Neracionalno je da u trenutku dok tako mnogo ljudi napušta našu opštinu kapitalna ulaganja iz budžeta u realizaciju  kapitalnih projekata, koji bi doprineli poboljšanju života u opštini, budu tako niska. 

To se ne može pravdati ni planiranim vraćanjem dugova. Da se efektnije radilo na povećanju prihoda opštine bilo bi više sredstava za raspodelu. Kada pričamo o kapitalnim ulaganjima sa jedne strane i potrebi da se štedi, moglo se štedeti na  platama u opštini, nadoknadama za učešće u komisijama, kupovina nekretnina i drugom, a na kapitalnim ulaganjima se ne sme štedeti. Suficit koji je prethodno prikazan je bio dovoljan da se svi ti dugovi koji su na skupštini pominjani vrate. Prvenstveno se moglo uštedeti tako što se neće kupovati nepotrebne nekretnine, a što je urađeno i planira se i kupovina novih.

Jedina  prava opozicija u Novom Bečeju  koja se bori za interese građana opštine Novi Bečej i protivi se politici Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića  je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Saša Šućurović
Predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook