LSV: Evropska unija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Novi Sad, 25. novembar 2020 - Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije. 

LSV

Evropska unija je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi. Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravala da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate. Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima.

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve političke organizacije da se snažnije i aktivnije, institucionalnim i demokratskim sredstvima, bore za bolje društvo i evropske integracije Srbije.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook