LSV: Evropska unija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Novi Sad, 25. novembar 2020 - Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije. 

LSV

Evropska unija je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi. Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravala da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate. Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima.

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve političke organizacije da se snažnije i aktivnije, institucionalnim i demokratskim sredstvima, bore za bolje društvo i evropske integracije Srbije.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook