Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka.

Nenad Canak

- Sve počinje da liči na ona zla vremena. Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom „osrbljivanja i pravoverja“, batinaše niko ne uspeva da identifikuje - naveo je Čanak u tekstu na Tviteru, a prenosi Beta. Ocenio je da aktuelnoj ruskoj administraciji "jako treba da zacementira pozicije" u Srbiji i želi da joj se "pokloni" Elektroprivreda Srbije i Telekom Srbije.

- Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji - naveo je Čanak. Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko meseci radiće se na tome da se kombinuje socijalno nezadovoljstvo u Srbiji sa nacionalnom frustracijom, i proizvodiće se događaji koji će izazivati opšte zgražavanje javnosti i saterivanje cele zemlje na "patriotski kurs", po propagandnim receptima iz devedesetih godina. On je ocenio da Srbija ne može nikoga da ubedi da se promenila, kada osim nekoliko haških "žrtvenih jaganjaca", u zemlji nije bilo suočavanja sa stvarnošću.

- Lustracija zato nije poziv na osvetu, nego elementarno razborit način da se raskine sa zlom prošlosti jer će ono, u protivnom, nastaviti da priprema sledeću katastrofu. Zato se ne sme dozvoliti da nas naša malodušnost učini saučesnicima nestajanja jedine zemlje koju imamo i njenog pretvaranja u rusku provinciju - poručio je Čanak.
Na neke anonimne prozivke na Tviteru Nenad Čanak je odgovorio sinoć u svom blogu koji možete pročitati u rubrici LSV Blog.

(BILSV, 24.01.2012.)Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook