Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka.

Nenad Canak

- Sve počinje da liči na ona zla vremena. Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom „osrbljivanja i pravoverja“, batinaše niko ne uspeva da identifikuje - naveo je Čanak u tekstu na Tviteru, a prenosi Beta. Ocenio je da aktuelnoj ruskoj administraciji "jako treba da zacementira pozicije" u Srbiji i želi da joj se "pokloni" Elektroprivreda Srbije i Telekom Srbije.

- Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji - naveo je Čanak. Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko meseci radiće se na tome da se kombinuje socijalno nezadovoljstvo u Srbiji sa nacionalnom frustracijom, i proizvodiće se događaji koji će izazivati opšte zgražavanje javnosti i saterivanje cele zemlje na "patriotski kurs", po propagandnim receptima iz devedesetih godina. On je ocenio da Srbija ne može nikoga da ubedi da se promenila, kada osim nekoliko haških "žrtvenih jaganjaca", u zemlji nije bilo suočavanja sa stvarnošću.

- Lustracija zato nije poziv na osvetu, nego elementarno razborit način da se raskine sa zlom prošlosti jer će ono, u protivnom, nastaviti da priprema sledeću katastrofu. Zato se ne sme dozvoliti da nas naša malodušnost učini saučesnicima nestajanja jedine zemlje koju imamo i njenog pretvaranja u rusku provinciju - poručio je Čanak.
Na neke anonimne prozivke na Tviteru Nenad Čanak je odgovorio sinoć u svom blogu koji možete pročitati u rubrici LSV Blog.

(BILSV, 24.01.2012.)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook