Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 1

Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je predstavljen projekat "Promocija zapošljavanja mladih" u kojem, na poziv Skupštine evropskih regija (AER), učestvuju AP Vojvodina, regija Azori iz Portugala, Krapinsko-zagorska županija iz Hrvatske i Hempšir iz Velike Britanije.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da je izuzetno značajno učešće Vojvodine u ovakvom projektu s obzirom na to da ne postoji akcioni plan zapošljavanja mladih, a imajući u vidu da je nezaposlenost veliki problem sa kojim se suočava pokrajina.

- Ako uzmemo u obzir činjenicu da prema podacima Zavoda za tržište rada iz 2010. godine u AP Vojvodini ima 195 hiljada nezaposlenih lica, a od toga je 54 hiljade mlađih od 29 godina, onda sam sigurna da je svima jasno koliko je bitno rešavati ovaj ogroman problem za AP Vojvodinu -  istakla je Sedlarevićeva i dodala da će eksperti iz Vojvodine kroz saradnju sa preostala tri regiona i stručnjacima koje će obezbediti Evropska komisija i AER raditi na izradi akcionog plana zapošljavanja mladih. Ona je dodala i da prvi sastanak povodom projekta počinje danas u Skupštini Vojvodine, a da su pored predstavnika pokrajinske administracije uključeni i predstavnici Kancelarije pokrajinskog ombudsmana, pokrajinskog i nacionalnog Zavoda za tržište rada i Univerziteta u Novom Sadu, koji će u naredna tri dana aktivno raditi i odgovarati na različite teme vezane za proces izrade akcionog plana zapošljavanja mladih.

(BILSV, 13.09.2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook