Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 1

Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je predstavljen projekat "Promocija zapošljavanja mladih" u kojem, na poziv Skupštine evropskih regija (AER), učestvuju AP Vojvodina, regija Azori iz Portugala, Krapinsko-zagorska županija iz Hrvatske i Hempšir iz Velike Britanije.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da je izuzetno značajno učešće Vojvodine u ovakvom projektu s obzirom na to da ne postoji akcioni plan zapošljavanja mladih, a imajući u vidu da je nezaposlenost veliki problem sa kojim se suočava pokrajina.

- Ako uzmemo u obzir činjenicu da prema podacima Zavoda za tržište rada iz 2010. godine u AP Vojvodini ima 195 hiljada nezaposlenih lica, a od toga je 54 hiljade mlađih od 29 godina, onda sam sigurna da je svima jasno koliko je bitno rešavati ovaj ogroman problem za AP Vojvodinu -  istakla je Sedlarevićeva i dodala da će eksperti iz Vojvodine kroz saradnju sa preostala tri regiona i stručnjacima koje će obezbediti Evropska komisija i AER raditi na izradi akcionog plana zapošljavanja mladih. Ona je dodala i da prvi sastanak povodom projekta počinje danas u Skupštini Vojvodine, a da su pored predstavnika pokrajinske administracije uključeni i predstavnici Kancelarije pokrajinskog ombudsmana, pokrajinskog i nacionalnog Zavoda za tržište rada i Univerziteta u Novom Sadu, koji će u naredna tri dana aktivno raditi i odgovarati na različite teme vezane za proces izrade akcionog plana zapošljavanja mladih.

(BILSV, 13.09.2011.)




Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook