Marton i Čapo pozdravili odluku Evropske komisije

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton i Čapo pozdravili odluku Evropske komisije

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton i predsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dejan Čapo pozdravili su danas izveštaj Evropske komisije u Briselu, u kojem se navodi da je naša zemlja evropskim reformama dostigla stepen kada joj treba odobriti status kandidata,

Marton, Čapo

ocenivši da je to veliki iskorak na putu ka evropskim integracijama, koji su građani i građanke previše dugo čekali.

- Takođe, zbog iznetog stava Evrope da će, zbog nedovoljnog napretka u dijalogu Beograd-Priština, datum početka pregovora morati da se razmotri naknadno, LSV poziva sve državne institucije i predstavnike da ulože maksimalne napore u prevazilaženju svih prepreka koje bi mogle da ugroze evropsku budućnost Srbije - navodi se u zajedničkom saopštenju Martona i Čapa. Kako piše, preporuka Evropske komisije je dobra vest, ali se oni nadaju i pozitivnom razvoju događaja u decembru kada će biti doneta i konačna odluka o statusu Srbije u Evropskoj uniji.

- Pristupanje Srbije Evropskoj uniji je strateško i logično opredeljenje i naša zemlja jedino kroz evropske integracije može postati ravnopravan činilac na Balkanu, što će imati nemerljiv doprinos i za razvoj AP Vojvodine i gradova i opština u njoj - navodi se u saopštenju. Takođe se ocenjuje u da bi pridruživanje evropskoj porodici donelo viši standard života građanki i građana, smanjenje nezaposlenosti, privredni i ekonomski napredak.

- Evropska unija predstavlja zajednicu vrednosti i solidarnosti među narodima i građanima, utemeljenu na principima zajedničkog poštovanja i uvažavanja. Primena evropskih standarda podrazumeva i konačnu decentralizaciju Srbije i, samim tim, veće uključivanje građana u proces donošenja odluka koje se tiču njihovih života, ali i veći stepen nadležnosti za lokalne samouprave, što znači i veću odgovornost prema svojim stanovnicima - piše u saopštenju u kojem se na kraju zaključuje da je „na današnji dan načinjen veliki pomak ka onome za šta smo, jedinstveni, izašli na ulice 5. oktobra 2000. godine, i što je zasluga ne političara i pojedinaca, već svih građana i građanki Srbije".

(BILSV, 12.10.2011.)

 
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook