Marton i Čapo pozdravili odluku Evropske komisije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton i Čapo pozdravili odluku Evropske komisije

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton i predsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dejan Čapo pozdravili su danas izveštaj Evropske komisije u Briselu, u kojem se navodi da je naša zemlja evropskim reformama dostigla stepen kada joj treba odobriti status kandidata,

Marton, Čapo

ocenivši da je to veliki iskorak na putu ka evropskim integracijama, koji su građani i građanke previše dugo čekali.

- Takođe, zbog iznetog stava Evrope da će, zbog nedovoljnog napretka u dijalogu Beograd-Priština, datum početka pregovora morati da se razmotri naknadno, LSV poziva sve državne institucije i predstavnike da ulože maksimalne napore u prevazilaženju svih prepreka koje bi mogle da ugroze evropsku budućnost Srbije - navodi se u zajedničkom saopštenju Martona i Čapa. Kako piše, preporuka Evropske komisije je dobra vest, ali se oni nadaju i pozitivnom razvoju događaja u decembru kada će biti doneta i konačna odluka o statusu Srbije u Evropskoj uniji.

- Pristupanje Srbije Evropskoj uniji je strateško i logično opredeljenje i naša zemlja jedino kroz evropske integracije može postati ravnopravan činilac na Balkanu, što će imati nemerljiv doprinos i za razvoj AP Vojvodine i gradova i opština u njoj - navodi se u saopštenju. Takođe se ocenjuje u da bi pridruživanje evropskoj porodici donelo viši standard života građanki i građana, smanjenje nezaposlenosti, privredni i ekonomski napredak.

- Evropska unija predstavlja zajednicu vrednosti i solidarnosti među narodima i građanima, utemeljenu na principima zajedničkog poštovanja i uvažavanja. Primena evropskih standarda podrazumeva i konačnu decentralizaciju Srbije i, samim tim, veće uključivanje građana u proces donošenja odluka koje se tiču njihovih života, ali i veći stepen nadležnosti za lokalne samouprave, što znači i veću odgovornost prema svojim stanovnicima - piše u saopštenju u kojem se na kraju zaključuje da je „na današnji dan načinjen veliki pomak ka onome za šta smo, jedinstveni, izašli na ulice 5. oktobra 2000. godine, i što je zasluga ne političara i pojedinaca, već svih građana i građanki Srbije".

(BILSV, 12.10.2011.)

 




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook