Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.

Marton

Vesna Šijački objasnila je da je ova ustanova krajem prošle godine raspisala konkurs i pozvala studente i studentkinje Odseka za likovne umetnosti sa Katedre za grafičke komunikacije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Filozofskog fakulteta sa Odseka za medijske studije da se aktivno uključe u kampanju "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja".

- Cilj je da mladi likovni stvaraoci; dizajneri i dizajnerke, odnosno budući novinari i novinarke svojim društvenim angažovanjem postanu ključni akteri i doprinesu vidljivosti ovog društvenog problema - rekla je ona. Marton istakao je da su ovakvi događaji prilika da se prenese poruka i glasno kaže mišljenje o neophodnosti prevencije nasilja u društvu.

- Na žalost, nasilja je uvek bilo i ima ga i sada. Dobro je što se u poslednjih deset godina o tome otvorenije i aktivnije govori, a institucije su napokon počele da deluju preventivno, a kad do takve situacije i dođe počiniocu sledi sve strožija sankcija. Moje mišljenje je da bi trebalo edukovati pre svega mlade ljude, kojima treba jasno poručiti da se nasiljem ništa ne postiže i da, bez obzira na razlike, sve može da se reši razgovorom - zaključio je Aleksandar Marton. Kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" se svake godine obeležava širom sveta, kako bi se različitim aktivnostima na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou ukazalo na problem nasilja nad ženama, kao najrasprostranjenijem vidu kršenja ljudskih prava.

(BILSV, 12.10.2011.)

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook