Marton: Skandalozna relativizacija domaćih fašista u Školi na daljinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 25. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Skandalozna relativizacija domaćih fašista u Školi na daljinu

ZRENJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton oštro je kritikovao lekciju koja je održana preko televizije učenicima osmog razreda osnovnih škola, a u kojoj je kvisling iz Drugog svetskog rata Milan Nedić predstavljen kao „čuveni general i poznati heroj“ i ocenio da je reč o „skandaloznoj relativizaciji domaćih fašista“.

LSV

- Lekcija o početku Drugog svetskog rata koja je emitovana u okviru „Škole na daljinu“ je skandalozna. Potpuna relativizacija domaćih fašista - napisao je Marton na Tviteru.

On je upitao da li to što je nastavnik predavao u „Školi na daljinu“ zaista piše i u udžbeniku istorije za osmi razred i postavio pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da li će nadležni na to reagovati. 
(SzILSV, 25.03.2020)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook