Med za Dečije selo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.

Aleksandar Jovanović

Pored SOS Dečijeg sela, po 150 kilograma meda dobili su još Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku i Dečija bolnica.

Predsednik Skupštine grada zahvalio se pčelarima na humanom potezu, podsetivši da Društvo pčelara svake godine poklanja med ovim ustanovama.

- Nakon Festivala u septembru, med se poklanja ustanovama kojim je najpotrebniji, a ove godine smo došli u SOS Dečije selo. Ono što je važno jeste da se u vreme krize i oskudice članovi Društva "Jovan Živanović" ponovo pronašli načina da izdvoje med i poklone ga, pokazujući humanost i ljudskost da se med preda onima kojima je potreban i koji su budućnost našeg grada, našeg društva i naše države. Ja im se na toj ljudskosti iskreno zahvaljujem - kazao je Jovanović.

Direktorica SOS Dečijeg sela Mirjana Vasić-Stupar zahvalila se na poklonu, dodavši da je med važan prehrambeni ali i lekovit proizvod, koji će svakako koristiti štićenicima i štićenicama Dečijeg sela. Predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" Đorđe Sovilj precizirao je da Društvo tradicionalno svake godine poklanja med, dodavši da će se ova praksa nastaviti i u buduće.

(BILSV, 08.11.2011.)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook