Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 10. 2017. | Komentara: 0

Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

Novi Sad, 07. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva šta je država učinila u cilju nabavke ledolomaca za reke u Srbiji?

LSV

Kako što je poznato, prošlu zimu je Srbija dočekala bez ijednog ledolomca, te je ta nespremnost državu koštala najmanje 1,4 miliona evra, a postoje procene da je indirektna šteta i znatno veća.
Nedostatak domaćih ledolomaca nadoknađen  je angažovanjem brodova iz Mađarske.

Duboko smo zagazili u jesen, a zima je na pragu.

Od februara meseca reč ledolomac nije pominjanja i postoji osnovan strah da će se incidenti sa ledom ponoviti, a da naša zemlja ponovo neće imati svoje ledolomce.

LSV smtra da je potpuno nepotrebno utrkivati se sa bilo kojom zemljom u naoružavanju. Nabavka ratnih aviona ne sme biti prioritet u odnosu na borbu protiv prirodnih nepogoda!

Ova država i njeni građani su već dovoljno osiromašeni, da bi i dalje plaćali nebrigu vlasti.

Branislav Knežević
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook