Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Novi Sad, 19. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!

LSV

LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara.

Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića.

LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook