Milošević nije zaslužio ni ime da mu se spominje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Milošević nije zaslužio ni ime da mu se spominje

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Izjava predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića pojedinim medijima da bi Slobodanu Miloševiću trebalo podići spomenik u Beogradu, samo je nastavak grubih provokacija i uvreda građana koji ne dozvoljavaju sebi da zaborave strahote i poniženja koja su trpeli u vreme vladavine tog diktatora.

LSV

Mesto u aleji zaslužnih građana, koje Dačić priželjkuje za Miloševića, značilo bi nesagledivu sramotu Srbije pred sobom i pred svetom, ali i tešku, neoprostivu uvredu svih onih koji su svojim delima zaista zadužili ovu zemlju i društvo.

Ti velikani ne zaslužuju da se nađu u društvu čoveka koji je zemlju uveo u ratove, bedu, politička ubistva, paravojske, pljačku društvene imovine, centralizam i hiperinflaciju. I na sve to pokušao krađu izbora.

Mesto pod drvetom u svom dvorištu je maksimum koji Miloševiću pripada, a svako ko pomisli drugačije neka najpre obiđe spomenik ubijenom Ivanu Stamboliću na Fruškoj Gori.

Da je bilo sluha za dugogodišnju inicijativu LSV i da je u Srbiji bilo lustracije, Dačić i mnogi drugi danas bi verovatno imali jasno upisano mesto u istoriji beščašća i nikome ne bi padalo na pamet ni da na glas razmišlja na temu Miloševićevog spomenika.  

I ta ideja, jednako kao i pojavljivanje haških osuđenika na određenim javnim skupovima u prisustvu zvaničnika ove zemlje, predstavlja nastavak restauracije celokupnog Miloševićevog aparata koji se privremeno sklonio nakon 5. oktobra 2000. godine i pokušaj amnestije te politike.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja se sve ove godine dosledno borila i protiv tih ljudi i protiv te politike, sigurno neće ćutke gledati na sve to.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook