Ministar Antić da izračuna dug Rusije prema Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 06. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da izračuna dug Rusije prema Srbiji

Novi Sad, 03. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije da upotrebi znanje iz matematike i izračuna dug Rusije prema Srbiji koji svakodnevno nastaje zbog posledica energetskog sporazuma, kojim je od Srbije otuđen NIS.

LSV

Ministar Antić izjavio  je da Srbija nema nikakvih dugovanja prema Rusiji po pitanju isporuke gasa, ali nijednom rečju nije pomenuo dug Rusije prema Republici Srbiji i njenim građanima.

Energetski sporazum Srbije i Ruske federacije ima nesagledive posledice po našu državu.

Jedna od najuspešnijih kompanija je prodata za svega 400 miliona evra, a protivusluga u izgradnji gasovoda Južni tok je izostala. Obećanja o 200 do 500 miliona evra zarade od tranzitnih taksi, kao i otvaranje 2.000 novih radnih mesta,  ostala su samo mrtvo slovo na papiru.
Veliku štetu građani Srbije, pre svega Vojvodine, trpe i zbog činjenice da je ruski partner međudržavnim sporazumom stekao pravo na izuzezno nizak iznos rudne/naftne rente od 3%, bez obzira što Zakon o rudarstvu previđa da ta renta iznosi 7%. U Rusiji Gasprom rudnu/naftnu retnu plaća 22%, odnosno sedam puta više nego kod nas.
Takođe, Rusi iz vojvođanskih bušotina godišnje izvuku 1,3 miliona tona nafte, imaju zaradu od 500 dolara po toni nafte, dok u Rusiji zarađuju svega 100 dolara za istu količinu nafte. 

To za posledicu ima uništavanje infrastukture, zagađenje životne sredine, te veliku štetu na stambenim objektima i poljoprivrednim površinama.

Liga socijaldemorkata Vojvodine očekuje da ministar Antić prestane sa zanemarivanjem interesa Srbije i njenih građana, te da matematičku računicu o dugu Rusije prema Srbiji preda ruskom partneru.

Tu dužnost ministar Antić ima prema Ustavu Republike Srbije.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook