Ministar da nastavi saradnju sa Savetom za bezbednost APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Ministar da nastavi saradnju sa Savetom za bezbednost APV

NOVI SAD - Članica Pokrajinskog saveta za bezbednost Maja Sedlarević zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da obnovu staru praksu, da na svakih šest meseci podnosi izveštaj ovom telu Skupštine AP Vojvodine o bezbednosti na teritoriji Pokrajine.

LSV

Ona je na sednici Odbora za odbranu i unutršanje poslove Skupštine Srbije, koja je danas održana u Novom Sadu, a kojoj su prisustvovali i članovi Saveta za bezbednost Skupštine APV, ukazala da je Savet organizovao pre deset godina, a da je republičkim ministar unutrašnjih poslova poslednjih nekoliko godina imao praksu da dva puta godišnje podnosi izveštaj o stanju bezbednosti u AP Vojvodini.

- Nažalost, dve godine u nazad ovog izveštaja nema, niti smo bili u prilici da na Savetu razmatramo stanje bezbednosti u APV. S obzirom na to da ste Vi nekoliko meseci ministar, volela da zajedno sa predsednikom Skupštine Vojvodine, koji je i predsednik Saveta, obnovite tu praksu. Videćete koliko razgovori na ovu temu mogu da doprinesu zajedničkom radu na stanju bezbednosti u APV, jer eskalacija ugrožavnja bezbednosti mora da bude naša zajednička tema i tu moramo da sarađujemo. Pojedinačni incidenti koji nisu tretirani kao ugrožavanje opšte bezbednosti, samo su uvod u ono što nam se desilo proteklih nekoliko dana – ukazala je Sedlarevićeva obraćajući se ministru Stefanoviću.

Kada je u pitanju zasedanje Republičkog odbora, ona je ukazala da nije dobro što je na sednici više razgovarano o incidentu na utakmici Srbija-Albanija, umesto o onome što je usledilo nakon toga, a što i jeste razlog zajedničke sednice u Novom Sadu.

- Devetnaest objekata na teritoriji AP Vojvodine je vandalizovano u prethodnih nekoliko dana i to mora da bude tema našeg današnjeg razgovora. Moram da apostrofiram upravo to što su izgradnici koji su vandalizovali objekte u najvećem broju slučajeva maloletna lica i to je nešto što je mnogo bitnije od same njihove nacionalne pripadnosti. Pre svega, meni izuzetno smeta što se stalno apostrofira, i u medijima i uopšte u javnom diskursu, kako su jedan Mađar i jedan Srbin napali džamiju u Subotici. Mnogo je bitnije koliko ti mladići imaju godina i šta stoji kao motiv za ovo što su oni uradili – zaključila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 21.10.2014)




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook