Ministar da stane u zaštitu novinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 13. 06. 2017. | Komentara: 0

Ministar da stane u zaštitu novinara

Novi Sad, 13. jun 2017 - Dobra je vest ukoliko su istražitelji identifikovali nalogodavca i ubice novinara Milana Pantića, kao što javljaju pojedini mediji.  

LSV
 
Krajnje je vreme da se, konačno, jasno utvrdi i imenuje nalogodavac ubistva Slavka Ćuruvije, ali i da budu identifikovane ubice i nalogodavac ubistva Radoslave Dade Vujasinović.
 
Zemlja u kojoj su novinari zverski ubijani, a ubice nekažnjene i po dve decenije, svaku pretnju i fizički nasrtaj na novinare bi morala najozbiljnije da shvati.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra kulture i javnog informisanja Vladana Vukosavljevića da se lično zauzme da tako bude i konačno nešto učini za bezbednost novinara u ovoj zemlji.
 
Skrećemo pažnju na činjenicu da su u poslednje vreme učestale pretnje, pa čak i pozivi na linč pojedinih novinara, koje ostaju bez jasno identifikovanih počinilaca i sudskog epiloga.
 
Takođe, očekujemo da se hitno identifikuju i kazne i nasilnici koji su fizički nasrtali ili ometali u radu novinarke i novinare „Danasa“ i Radio Beograda, „Insajdera“, portala „VICE“ i „Espreso“, pre dve nedelje, 31. maja u Beogradu.  
 
Samo na taj način će biti sprečeno da sudbina troje ubijenih novinara zadesi još nekoga.  
 
Predsednik 
Političkog saveta 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook