Ministre, izmenite Zakon, olakšajte deci i roditeljima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 15. 05. 2018. | Komentara: 0

Ministre, izmenite Zakon, olakšajte deci i roditeljima!

Novi Sad, 15. maj 2018 - Godišnje, u Srbiji od raka oboli 350 dece mlađe od 19 godina, a oko 50 premine.
 
Njihovo lečenje i praćenje traje nekoliko godina, a roditelji ostaju uz njih sve vreme, strahujući za svoj posao i egzistenciju, budući da čak i ako dobiju bolovanje, ono nije 100% već 65% iznosa od plate, a može da traje najduže četiri meseca, često i kraće.

LSV
 
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), predlagalo je izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju. Pet godina čekaju da se to promeni, slušajući različita obećanja.
 
Tako dočekuju i ovaj 15. maj, Dan porodice.
 
Upravo ovaj Dan porodice ima poseban značaj u Srbiji, budući da se prvi put otvara Hemato - onkološko odeljenje Kliničkog centra u Nišu.
 
NURDOR ga je sagradio sredstvima od donacija građanki i građana, radi dostojanstvenog lečenja i tretmana dece obolele od raka i predaće ga Ministarstvu zdravlja na upravljanje.
 
I najmanje što bi ministar zdravlja Zoran Lončar danas morao da učini jeste da umesto praznih obećanja jasno predoči konkretne mere koje će država preduzeti da olakša borbu sa ovom bolešću deci i njihovim roditeljima i da jasno saopšti kada će biti izmenjen Zakon o zdravstvenom osiguranju.
 
Građani i građanke su svojim donacijama pružili podršku i oboleloj deci i njihovim roditeljima. Krajnje je vreme da to učini i ministar.

 
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Ana Pataki



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook