Ministre, pronađite sav opasan otpad koji je sakriven!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 11. 2018. | Komentara: 0

Ministre, pronađite sav opasan otpad koji je sakriven!

Novi Sad, 05. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti jasno saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija na kojima je sakriven opasan otpad u Republici Srbiji. 

LSV

Nakon otkrića onih stotinu tona u Pančevu i Bavaništu, preko 1.000 tona u Novom Sadu, velike jame u blizini Sombora, kao i nekoliko lokacija u Obrenovcu, uključujući i onih 25 tona u Vukićevici, javnost mesecima nije obaveštena o otkriću neke nove lokacije sa opasnim otpadom. 

Sa druge strane, ministar ovih dana konstatuje da „imamo toliko sakrivenog opasnog otpada da nismo ni svesni koliko ga imamo“, a pre mesec dana je u parlamentu rekao da se u Srbiji godišnje prouzvede između 100 i 250 hiljada tona opasnog otpada i da „kada se sabere sa tim koliko toga je skladišteno, izvezeno, dođe se do podatka da nešto nedostaje,a to što nedostaje je negde zakopano“.  

U tom slučaju, Republici Srbiji je pretila i još joj preti ekološka katastrofa.
A onda, umesto suvih prognoza u medijima, od ministra Trivana  se očekuje da  povede što širu akciju u kojoj će hitno i bez odlaganja biti pronađene sve lokacije na kojima je skriven opasan otpad, a javnost o tome biti obaveštena. 

Pored BIA i Ministarstva životne sredine koji su već bili angažovani na otkrivanju tih lokacija u Pančevu, Novom Sadu i Obrenovcu, stručnjaka koji bi mogli i morali da se uključe u takvu akciju ima i u drugim ministarstvima počev od Ministarstva zdravlja, preko poljoprivrede, pa do Ministarstva odbrane, ali i na univerzitetima.

Svaki dan u kojem taj otpad nije otkriven predstavlja opasnost i zločin protiv životne sredine, ali i svih građanki i građana čiji bi životi i potomstvo tim zagađenjem mogli biti ugroženi.

Predsednica 
Stručnog saveta 
za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook