Ministri da se provozaju na relaciji Zrenjanin - Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 11. 2018. | Komentara: 0

Ministri da se provozaju na relaciji Zrenjanin - Novi Sad

Novi Sad, 04. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da jedan dan odvoje za putovanje vozom na relaciji Zrenjanin - Novi Sad. Smatramo da je veoma bitno da se lično uvere u kvalitet pruge u ovom delu Vojvodine.

LSV

Prethodnih dana javnost je upoznata sa informacijom da je trajanje puta na ovoj relaciji nešto manje od tri sata. Mnogi su više puta pročitali deo vesti, koji govori o dužini puta, jer je ta informacija kod njih izazvala nevericu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nije komentarisala trajanje puta na železničkoj pruzi između Zrenjanina i Novog Sada, ali se pohvalila da će se prugom Beograd - Budimpešta putovati brzinom od 200 km na čas. Ova informacija obradovala je sve građane Srbije i Vojvodine, ali se postavlja pitanje šta je sa ostalim železničkim pravcima.

Baš zato je veoma bitno da se ministarka Mihajlović i njene kolege upoznaju sa kvalitetom putovanja i na manje ''atraktivnim'' realcijama. Putovanje prugom Zrenjanin - Novi Sad bila bi prilika da se ministri lično uvere i u stanje u kom se nalaze železničke stanice u Lukićevu, Orlovatu, Perlezu i drugim selima.

Očekujemo da članovi Vlade Republike Srbije obave ovo putovanje, a potom na sednici kabineta iznesu svoje mišljenje o svemu što su videli na ovoj relaciji.

Možda tada počnu realnije da sagledavaju stvari.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook