Mirović je morao da pazi šta se dogovara

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Mirović je morao da pazi šta se dogovara

Novi Sad, 06. decembar 2019 - Uveren sam da oprema javnog servisa kakav je RTV Vojvodine nije jeftina, ali ne znam da li je 12 ili 14 miliona evra malo ili puno za to.

Siguran sam, međutim, da bi pokrajinski premijer Igor Mirović morao da pazi na to šta se dogovara, a naročito kada su u pitanju tako velike svote i kada se planira nabavka opreme za pokrajinski javni servis koji emituje program na sedam platformi i 16 jezika.

LSV

Ponoviću, upravo politika čiji je on bio vrlo viđeni eksponent dovela je i do bombardovanja i rušenja zgrade televizije pre dve decenije, koju su građani Vojvodine izgradili i opremili sedamdesetih godina putem pretplate u stoprocentnom iznosu.  

Budući da će pokrajinski budžet u 2020. godini sa sve transfernim sredstvima (nad kojima APV nema kontrolu) biti upola manji od beogradskog, sigurno je da će morati pažljivo da se meri svaki dinar.

A pokrajinski budžet je upola manji zato što i dalje nema Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine koji je Mirović bombasto najavljivao na početku mandata, da bi zatim ućutao i potpuno prestao sa ga spominje.

Igor Mirović je u protekle četiri godine dopunio svoju radikalsku biografiju.

Pored falsifikovanih datuma i obeležja, Vojvodini ostavlja samo ono što je svakako i moralo da se uradi.
A i to urađeno na pola, loše i ne znajući šta je dogovorio.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook