Mirović je morao da pazi šta se dogovara

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Mirović je morao da pazi šta se dogovara

Novi Sad, 06. decembar 2019 - Uveren sam da oprema javnog servisa kakav je RTV Vojvodine nije jeftina, ali ne znam da li je 12 ili 14 miliona evra malo ili puno za to.

Siguran sam, međutim, da bi pokrajinski premijer Igor Mirović morao da pazi na to šta se dogovara, a naročito kada su u pitanju tako velike svote i kada se planira nabavka opreme za pokrajinski javni servis koji emituje program na sedam platformi i 16 jezika.

LSV

Ponoviću, upravo politika čiji je on bio vrlo viđeni eksponent dovela je i do bombardovanja i rušenja zgrade televizije pre dve decenije, koju su građani Vojvodine izgradili i opremili sedamdesetih godina putem pretplate u stoprocentnom iznosu.  

Budući da će pokrajinski budžet u 2020. godini sa sve transfernim sredstvima (nad kojima APV nema kontrolu) biti upola manji od beogradskog, sigurno je da će morati pažljivo da se meri svaki dinar.

A pokrajinski budžet je upola manji zato što i dalje nema Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine koji je Mirović bombasto najavljivao na početku mandata, da bi zatim ućutao i potpuno prestao sa ga spominje.

Igor Mirović je u protekle četiri godine dopunio svoju radikalsku biografiju.

Pored falsifikovanih datuma i obeležja, Vojvodini ostavlja samo ono što je svakako i moralo da se uradi.
A i to urađeno na pola, loše i ne znajući šta je dogovorio.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Petak, 17. 01. 2020. | Komentara: 0

Kako je država čestitala Rusinima nacionalni praznik

Danas je Nacionalni praznik Rusina u Srbiji. Godinama unazad, od kada je ukidanjem Pokrajinskog zavoda za izdavanje udžbenika Ministarstvo prosvete preuzelo brigu o udžbenicima za nacionalne manjine, država im čestita praznike polugodišnjim kašnjenjem.
Izjave | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Građani Srbije su taoci beogradizacije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže za „Vreme“ da je Vojvođanski front (VF) odgovor na trenutnu političku situaciju u zemlji, jer je Vojvodina već tri decenije na udaru centralista i nacionalista koji su je ekonomski devastirali i ponizili. On ukazuje da se VF zalaže za sekularnu i decentralizovanu Srbiju u kojoj Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. 
Saopštenja | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da podnese ostavku, a nadležni organi da najzad pokrenu krivične postupke

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i svih drugih nosilaca vlasti u gradu Zrenjaninu da, zbog apsolutnog neuspeha po pitanju rešavanja pitanja snabdevanja građana ispravnom pijaćom vodom, podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook