Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.

Mladi moraju

Predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin Božana Vukadinović, kao ključne probleme mlade populacije, istakla je nezaposlenost i obrazovanje.

- Mi se zalažemo da obrazovanje bude svima dostupno, da svako ima pravo na školovanje na svom jeziku, da je potrebno negovanje multikulturalnosti i da imamo pravo na rad. Zato moramo da se  izborimo za više radnih mesta za nas mlade – istakla je Božana Vukadinović. Ona je dodala da rešavanje ovih problema nije moguće bez aktivnog učešća omladine u procesu donošenja odluka, koje se tiču njih samih.

-Akcionim planom politike za mlade želimo da izgradimo demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti i socijalne pravde, u kojem je dostojanstvo mladih zagarantovano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću. Dakle, želimo perspektivu za nas same u Srbiji – poručila je Božana Vukadinović.

(BILSV, 28.11.2011.)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook