Mnogo bolje organizovati sistem protivgradne zaštite

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 05. 2018. | Komentara: 0

Mnogo bolje organizovati sistem protivgradne zaštite

Novi Sad, 05. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je sredinom aprila počela sezona odbrane od grada. Ranije godine ukazale su na brojne manjkavosti celokupnog sistema protivgradne zaštite.

LSV

Nažalost, preporuke o boljim sistemskim i praktičnim rešenjima, koje je predlagala LSV, nisu prihvaćene i bojimo se će se i u 2018.godini beležiti brojni propusti ove službe.

Ovih dana su zabeležena i prva olujna nevremena sa gradom, pa su tako u okolini Ivanjice postradali brojni voćnjaci i malinjaci.

Kao što je poznato, nadležnosti u oblasti protivgradne zaštite ima republička Vlada, odnosno Hidrometeorološki zavod Srbije. Po Zakonu o odbrani od grada Hidrometeorološki zavod Srbije sarađuje sa pokrajinskim i lokalnim nivoima vlasti.

Gradovi i opštine su finansijski ''osakaćeni'', pa se postavlja pitanje postoje li realni finansijski izvori iz kojih bi se kvalitetno finanansirao sistem protivgradne odbrane?

Sistem centralizovane države ostavlja posledice i u ovoj oblasti, te je sasvim jasno da je potrebno ingerencije prepustiti pokrajinskim i lokalnim organima vlasti. Uz ingerencija, naravno, potreban je i kvalitetniji sistem finansiranja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da poslušaju savete.

Nažalost, to se retko dešava, a u interseu građana naše države je da to bude drugačije.

Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zdenko Kolar




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook