Moderna i evropska Srbija nema alternativu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Novi Sad, 15. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.

LSV

Naša politička elita i mediji veoma retko ističu ogromnu pomoć Evropske unije na Zapadnom Balkanu. Samo je u Srbiju Evropska unija od 2000. godine uložila i donirala oko 4 milijarde evra. Našoj zemlji su na raspolaganju i kapaciteti EU koji kroz brojne programe podrške i tehničke pomoći omogućavaju sprovođenje reformi i transformaciju našeg društva kao i izgradnju moderne države.

Zbog toga ubrzvanje puta Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji mora biti jasan i nedvosmislen cilj. Zahtevamo momentalni prekid politike „sedenja na dve stolice“ koja se ogleda kroz gotovo svakodnevno podaništvo prema Moskvi sa jedne strane i licemerno očekivanje da će deficit u našem budžetu popunjavati Brisel sa druge. Danas ni najveći deo vlasti, ali ni samoproklamovane „prave“ opozicije ne pokazuju posvećenost u radu na ispunjavanju uslova za postizanje punopravnog članstva u uniji ali smo zato sve češće svedoci politike oklevanja "korak napred, korak nazad" i vođenja antievropske kampanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su evropske integracije jedina alternativa jačanju nacionalizma, širenju mržnje, izazivanju sukoba i regionalne nestabilnosti. To je je dovoljan razlog za okupljanje i postizanje konsenzusa svih onih koji su za evropsku Srbiju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.
Saopštenja | Četvrtak, 12. 09. 2019. | Komentara: 0

Bugari i Mađari još ne znaju hoće li graditi Turski tok, a mi već gradimo vezni gasovod

U Srbiji je u punom zamahu izgradnja gasovoda koji treba da bude ogranak gasovoda Turski tok. On bi od Rusije, preko Crnog mora, Turske i Bugarske snabdevao našu zemlju, a potom i Mađarsku i Austriju prirodnim gasom. U tu svrhu je počela izgradnja gasovoda dužine oko 400 km od Bugarske granice pa do Gospođinaca.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook