Moderna i evropska Srbija nema alternativu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Novi Sad, 15. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.

LSV

Naša politička elita i mediji veoma retko ističu ogromnu pomoć Evropske unije na Zapadnom Balkanu. Samo je u Srbiju Evropska unija od 2000. godine uložila i donirala oko 4 milijarde evra. Našoj zemlji su na raspolaganju i kapaciteti EU koji kroz brojne programe podrške i tehničke pomoći omogućavaju sprovođenje reformi i transformaciju našeg društva kao i izgradnju moderne države.

Zbog toga ubrzvanje puta Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji mora biti jasan i nedvosmislen cilj. Zahtevamo momentalni prekid politike „sedenja na dve stolice“ koja se ogleda kroz gotovo svakodnevno podaništvo prema Moskvi sa jedne strane i licemerno očekivanje da će deficit u našem budžetu popunjavati Brisel sa druge. Danas ni najveći deo vlasti, ali ni samoproklamovane „prave“ opozicije ne pokazuju posvećenost u radu na ispunjavanju uslova za postizanje punopravnog članstva u uniji ali smo zato sve češće svedoci politike oklevanja "korak napred, korak nazad" i vođenja antievropske kampanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su evropske integracije jedina alternativa jačanju nacionalizma, širenju mržnje, izazivanju sukoba i regionalne nestabilnosti. To je je dovoljan razlog za okupljanje i postizanje konsenzusa svih onih koji su za evropsku Srbiju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.
Saopštenja | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlast ne reaguje na Šešeljev govor mržnje?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje najnoviji neprimereni istup osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook