Moderna i evropska Srbija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Novi Sad, 15. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.

LSV

Naša politička elita i mediji veoma retko ističu ogromnu pomoć Evropske unije na Zapadnom Balkanu. Samo je u Srbiju Evropska unija od 2000. godine uložila i donirala oko 4 milijarde evra. Našoj zemlji su na raspolaganju i kapaciteti EU koji kroz brojne programe podrške i tehničke pomoći omogućavaju sprovođenje reformi i transformaciju našeg društva kao i izgradnju moderne države.

Zbog toga ubrzvanje puta Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji mora biti jasan i nedvosmislen cilj. Zahtevamo momentalni prekid politike „sedenja na dve stolice“ koja se ogleda kroz gotovo svakodnevno podaništvo prema Moskvi sa jedne strane i licemerno očekivanje da će deficit u našem budžetu popunjavati Brisel sa druge. Danas ni najveći deo vlasti, ali ni samoproklamovane „prave“ opozicije ne pokazuju posvećenost u radu na ispunjavanju uslova za postizanje punopravnog članstva u uniji ali smo zato sve češće svedoci politike oklevanja "korak napred, korak nazad" i vođenja antievropske kampanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su evropske integracije jedina alternativa jačanju nacionalizma, širenju mržnje, izazivanju sukoba i regionalne nestabilnosti. To je je dovoljan razlog za okupljanje i postizanje konsenzusa svih onih koji su za evropsku Srbiju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook