Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Blic da može da zamisli ženu na premijerskoj poziciji u Srbiji dodajući da smatra da žena svaki posao može da radi jednako dobro kao muškarac.

Aleksandra Jerkov

- Međutim, muškarci kod nas i dalje veoma teško prepuštaju upravljačke pozicije. Samo vaše pitanje govori o suštinski neravnopravnom odnosu muškaraca i žena.

Da li vam pada na pamet neki konkretan primer?
- Ima mnogo sposobnih žena. Generalni problem kod nas je taj što žene na visokim državnim funkcijama ne zauzimaju visoke pozicije u svojim strankama, što nije slučaj s muškarcima. Osim Slavice Đukić Dejanović, mislim da nijedna druga žena nema istu poziciju i u stranci i u državnoj hijerarhiji.

Da li u vašoj stranci žene dobijaju dovoljno prostora?
- Moja stranačka koleginica Olena Papuga i ja smo jedine poslanice u parlamentu koje sa svojom strankom nisu imale problem da predlože amandman kojim je zagarantovano da svako treće mesto na predizbornim listama zauzme žena. Dok koleginice iz ostalih stranaka nisu smele ni da podrže naš amandman dok to lideri stranaka nisu dogovorili.

(BILSV, 28.01.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook