Mržnja prekrečena i u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Mržnja prekrečena i u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović i predsednik Skupštine Zrenjanina Aleksandar Marton danas su zajedno u Zrenjaninu prekrečili grafit mržnje, pozivajući i druge predstavnike lokalnih vlasti širom zemlje da učine isto.

Jovanovicć i Marton

Jovanović i Marton prekrečili su grafit u centru grada u Ulici Koče Kolarova, a akciju krečenja preteće poruke inicirana je u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju", koju je Jovanović pokrenuo u Novom Sadu tokom prošle godine.

– Drago mi je što sam danas u Zrenjaninu i što sam u dogovoru sa predsednikom Skupštine grada Zrenjanina Aleksandrom Martonom uspeo da akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" preselim i u drugi grad. Ideje fašizma, ksenofobije i bilo kakvog ekstremizma i mržnje u našem društvu ne smeju biti dozvoljene. Ako budemo dozvolili da se ispisuju poruke mržnje, te iste poruke biće sporovodene u delo – istakao je Jovanović. On je naveo da grafita mržnje ima u svim gradovima države, ali i da je "obaveza predstavnika lokalnih vlasti da svojim primerom pokažu odgovornost u sredinama gde žive".

– Provokacije i grafiti koji narušavaju odnose među ljudima moraju biti uklonjeni. Pozivam predstavnika drugih lokalnih samouprava da pokrenu u svojim mestima ovakve akcije i da zajedno zaustavimo bilo kakvu netrpeljivost i mržnju – poručio je Jovanović. Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da je puno izraza i poruka mržnje, fašizma i uopšte ekstremizma u Zrenjaninu. On je dodao da je ovo prilika da lokalna vlast osudi oblike ekstremizama i da se ukaže na potrebu da se svi sugrađani i sugrađanke uključe u akciju.

– Ne smemo dozvoliti da nam se grad ruži, a još važnije je da ne smemo dozvoliti da se ekstremizma promoviše na kućama, privatnoj ili javnoj imovini. Ovde vidimo da neko očito želi da Zrenjanin ne bude oaza mirnog života, suživota svih građana i građanki ove sredine – kazao je Marton. On je pozvao sve stanovnike Zrenjanina da se udrže, organizuju se i na svojim zgradama prekreče grafite mržnje. Akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" predsednik novosadske Skupštine započeo je prošle godine u Novom Sadu, sa ciljem da se svaki grafit mržnje, izazivanje netrpeljivosti na ulicama Novog Sada prekreči. Do sada su u okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju" uklonjeni grafiti netrpeljivosti i preteće poruke na Bulevaru oslobođenja, Detelinari i Telepu.

(BILSV, 20. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook