MUP-u uručeni ključevi za policijsku stanicu na Novom naselju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

MUP-u uručeni ključevi za policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Opremanje nove policijske stanice na Novom naselju može da počne, s obzirom da su gradske vlasti danas svečano uručile ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću ključeve od prostora, koji je nekad zauzimala uprava Apoteke Novi Sad.

Predaji ključeva Dačiću prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, direktor policije Milorad Veljović, te drugi predstavnici grada i MUP-a.

"Novi Sad je dugo čekao na ovaj momenat, ali smo zadovoljni što smo ga konačno dočekali. Drago mi je i što je policija imala sluha i očekujem da će vrlo brzo novosadski policajci ući u ovoj prostor " izjavio je prilikom obilaska buduće policijske stanice Jovanović. On je podsetio da je Novi Sad najviše uradio od svih gradova u Srbiji kada je reč o pomoći policiji, podsećajući na kupovinu opreme, vozila, motora i skutera, ali i na davanje i opremanje prostora za izdavanje ličnih dokumenata kod Mosta slobode.

"Raduje me i najava ministra policije da će se otvoriti nova radna mesta, jer je to bio naš drugi zahtev, da se poveća broj policajaca u našem gradu " poručio je predsednik Skupštine grada. Preuzimajući ključeve, ministar policije Ivica Dačić zahvalio se gradskim vlastima na ustupanju objekta za novu policijsku ispostavu, objašnjavajući da će sistematizacijom unutar MUP-a "prostor biti stavljen u funkciju". On je istovremeno najavio nova radna mesta za policajce, rekavši da bi prema prvim procenama u novoj stanici moglo da radi oko 80 policajaca.

"Policija želi da bude što bliža građanima, ovo je bio zahtev građana i žao mi je što su na ovo čekali toliko dugo " kazao je Dačić. Ranije je najavljeno da će nova policijska stanica kod Satelitske pijace, u Ulici Stevana Hladnog 1, biti opremljena i otvorena tokom ove godine. Prostor ima više od 550 kvadratnih metara, a tokom narednog perioda proceniće se da li će u novoj stanici biti mesta i za salu za izdavanje dokumenata koje izdaje MUP. Dugogodišnje zahteve da se policijska stanica otvori u ovom delu grada, pre tri godine podržao je i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, koji je od tada do danas u više navrata tražio od MUP-a i ministra policije da se ispostava što pre otvori, ali i poveća broj policijaca u Novom Sadu.

(BILSV, 13. 05. 2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“. Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Šnel štrase, autoput, autodrom?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas kada će zaista početi da se radi na dugo najavljivanim auto-putevima Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV Maksimoviću predali crveni karton za Dujina

Iako su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej tražili da dnevni red sednice bude dopunjen tačkom kojom bi Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novi Bečej, bio smenjen zbog poslednjeg u nizu skandala kojim je oštetio ugled opštine, vladajuća većina koju čine SNS-SRS-DS to nije prihvatila. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook