Nađite napadače na prostorije LSV u Novom Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 11. 2018. | Komentara: 0

Nađite napadače na prostorije LSV u Novom Bečeju

Novi Sad, 22. novembar 2018 - Razbijena su stakla na ulazu u prostorije Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata u Novom Bečeju. Zahtevamo da se pronađu i adekvatno kazne napadači. Brza rekacija državnih organa je važna kako bi se pokazlo da građani naše zemlje mogu na miru da uživaju svoja prava, od kojih je jedno sloboda političkog delovanja.

LSV

U atmosferi  sve oštrije podele društva na podobne i nepodobne, promovisanja netolerancije na svakom koraku , neodmerenih reakcija u političkom dijalogu država i društvo moraju pokazati da se granica negde mora povući.

Nasilje prema političkim neistomišljenicima ne sme postati deo uobičajenog folklora ukoliko želimo da živimo u normalnom demokratskom razvijenom društvu.

Oštre političke konfrontacije koje članovi Opštinskog odbora LSV Novi Bečej imaju u lokalnoj skupštini i na javnoj sceni opštine ne smeju biti razlog za nedopustivi vandalizam. Ovakav vid pritisaka može imati samo kontra efekat, jer nas pritisci samo mogu uveriti da intenziviramo naše delovanje.  

Neka nadležne institucije daju odgovor da li je napad na prostorije LSV reakcija na jučerašnju presudu bivšem  predsedniku opštine  i visokom funkcioneru DS Milivoju Vrebalovu, osuđenom prvostepenom presudom za zloupotrebu službenog položaja na godinu dana kućnog zatvora ili  je napad motivisan drugim razlozima.

Očekujemo od vladajuće koalicije Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, koje pored koalicije spaja i činjenica da su se oštro sukobljavale oko afere Heterlend u svojim nacionalnim predizbornim kampanjama, a sada zajedno vode opštinu, da se angažuju u okviru svojih nadležnosti u pronalaženju vandala koji su kamenovali prostorije LSV i tako na delu pokažu da ne postoji politička pozadina ovog nedemokratskog i ružnog čina.

Saša Šućurović
Predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook