Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

TEMERIN, 22. oktobar - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin poziva nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u našem mestu.

LSV

Više medija je objavilo vest da su u noći između subote i nedelje petorica pripadnika Pokreta 64 Županije uz nacističke pozdrave uzvikivali  i nacističke parole, a zatim pretukli dvojicu mladića, nakon čega ih je policija privela i podnela krivične prijave za nasilničko ponašanje.

Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam.

Mnogo je bolje da međunacionalnu toleranciju čuvaju sami Temerinčani nego da to, kao što smo imali slučaj, mora da čini policija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se jednako bori protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak.

Zajedno sa Obrazom i Nacionalnom strojem i Pokret 64 Županije je naveden u Informaciji o delovanju neformalnih grupa i pojedinaca sa neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije iz 2005.godine.

Očekujemo da, kao što je to bio slučaj sa Obrazom i Nacionalnim strojem, i Pokret 64 županije bude zabranjen

Ujedno, pozivamo na oprez i medije jer se danas u pojedinim novinama može pročitati da su „prema mnogim tvrdnjama veliki broj mladih Mađara u ovom mestu sledbenici ekstremističkog Pokreta 64 županije“.

Takvi izveštaji, osim što nisu istiniti, sigurno ne doprinose boljim međunacionalnim odnosima u našem mestu.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
TemerinSaopštenja | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Danas je svetski dan mog zdravlja!

U toku godine se različiti datumi obeležavaju kao „Svetski dan“, „Međunarodni dan“ (nastavite niz)... ono što ostaje posle toga je svakodnevna borba za ostvarivanje prava i zaštita od bolesti. Preventiva donosi uštedu troškova pregleda, različitih testova, biopsija, sekundarnih oboljenja. Zbog toga je o bolestima i načinima za njihovo sprečavanje važno govoriti svaki dan, 365 puta godišnje!
Izjave | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Razmislićemo o daljem učešću u dijalogu, jer liče na farsu

Generalni sekretar Lige socijaldemorakta Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će Predsedništvo stranke 10. decembra razgovarati o eventualnom učešću na trećem sastanku koji se održava u okviru dijaloga o izbornim uslovima u Narodnoj skupštini, uz posredovanje predstavnika EP, a koji je zakazan za petak.
Izjave | Subota, 07. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Lepši poklon da iljušin stigne na vreme da gasi požar

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da je lepo što je ruski predsednik Vladimir Putin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio pušku Milana Obrenovića. Međutim, on dodaje da bi lepši poklon bio kada bi „iljušin“ stigao na vreme da ugasi požar.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook