Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

TEMERIN, 22. oktobar - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin poziva nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u našem mestu.

LSV

Više medija je objavilo vest da su u noći između subote i nedelje petorica pripadnika Pokreta 64 Županije uz nacističke pozdrave uzvikivali  i nacističke parole, a zatim pretukli dvojicu mladića, nakon čega ih je policija privela i podnela krivične prijave za nasilničko ponašanje.

Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam.

Mnogo je bolje da međunacionalnu toleranciju čuvaju sami Temerinčani nego da to, kao što smo imali slučaj, mora da čini policija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se jednako bori protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak.

Zajedno sa Obrazom i Nacionalnom strojem i Pokret 64 Županije je naveden u Informaciji o delovanju neformalnih grupa i pojedinaca sa neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije iz 2005.godine.

Očekujemo da, kao što je to bio slučaj sa Obrazom i Nacionalnim strojem, i Pokret 64 županije bude zabranjen

Ujedno, pozivamo na oprez i medije jer se danas u pojedinim novinama može pročitati da su „prema mnogim tvrdnjama veliki broj mladih Mađara u ovom mestu sledbenici ekstremističkog Pokreta 64 županije“.

Takvi izveštaji, osim što nisu istiniti, sigurno ne doprinose boljim međunacionalnim odnosima u našem mestu.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
TemerinSaopštenja | Utorak, 14. 07. 2020. | Komentara: 0

LSV slavi 30 godina borbe za Vojvodinu i modernu Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava trideset godina od osnivanja. 
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak čestitao Đukanoviću 13. juli, Dan državnosti Crne Gore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas, povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore telegram čestitke predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook