Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook