Nadležni da se oglase, a trovači kazne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

KIKINDA – Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda. 

LSV

- Prva tačka bi bila izveštaj nadležnih službi o ekološkoj situaciji trenutno u gradu Kikinda i druga tačka da se formira anketni odbor koji bi utvrdio ovu ekološku situaciju, gde tu ima neke veze sa ovim otpadom koji je pronađen u prostorijama „Hemika“ ili sa onim otpadom koji se duže vreme odlagao na deponiji, a o kojem je javnost obaveštena još pre godinu dana, ali nakon toga nikakvih daljih priča nije bilo – kazao je on.

Odbornik LSV Saša Homanov ističe da ligaši očekuju da se nadležni oglase, ali i da zakažu traženu sednicu na kojoj bi bio formiran anketni odbor.

- Aneketni odbor bi treba da utvrdi uzroke i eventualne veze između svih ovih incidenata i, naravno, doneo bi, u skladu sa zakonom i u saradnji sa nadležnim institucijama, određene kaznene mere za sve one koji su trovali ribe, pčele i narod – zaključio je on.

(SzILSV, 13.06.2019)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook