Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

Nadležni da zaustave fašiste ili ćemo ponovo to morati sami

Novi Sad, 04. februar 2020 - Krajnje je vreme da Novi Sad pokaže da neće tolerisati fašiste i neonaciste na svojim ulicama.

Podsetimo, fašistički grafiti su osvanuli pre više od mesec dana na Keju žrtava racije, na mestu najvećeg bola i jednog od simbola stradanja od ruke fašista i okupatora, a vinovnici i dalje nisu pronađeni, imenovani i sankcionisani.

LSV

Isto je i sa grafitom koji je tada osvanuo na zgradi Filozofskog fakulteta i veliča fašistu i saradnika okupatora Dimitrija Ljotića.
 
Anisemitski i fašistički grafiti na novosadskom naselju Satelit ne pojavljuju se prvi put, a sada koincidiraju i sa povratkom u grad Gorana Davidovića Firera, vođe zabranjenog „Nacionalnog stroja“.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve nadležne organe da utvrde ko su vinovnici sve češćih fašističkih grafita i poruka mržnje na ulicama Novog Sada.

Nije dovoljno samo okrečiti grafite koji nanose ljagu Novom Sadu. Potrebno je pronaći i sankcionisati njihove autore, ali i nalogodavce i ideologe.

Ponovo upozoravamo na to da oni koji su u stanju da ispisuju fašističke grafite na keju, kod Spomenika žrtvama racije, ispisuju fašističke poruke, a zatim veličaju fašistu i saradnika okupatora kakav je bio Dimitrije Ljotić i ispisuju antisemitske parole – neće sami prestati da to rade.

Neophodna je hitna reakcija i oštar obračun sa fašistima ili će oni uskoro da se ohrabre i izađu iz mraka.

Ako se to desi, onda će na ulicu ponovo i ligašice i ligaši, da im se suprotstave. Neće nam biti prvi put.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook